Klassenpost in het Voortgezet Onderwijs (VO)

Klassenpost is een betekenisvolle lesactiviteit die schrijf- en taalvaardigheid inclusief een sociale verbondenheid bij alle leerlingen extra stimuleert en is bovenal een fantastische ervaring. Deze boeiende onderlinge correspondentie richt zich speciaal op de onderbouw leerjaren in het voortgezet onderwijs.

Klassenpost werkt uitnodigend en puur vanuit het perspectief van leerlingen zelf. Leerlingen ontdekken op een praktische manier het belang van duidelijk schrijven inclusief taalvaardigheid. Een leesbaar handschrift inclusief juiste adressering van de briefenvelop brengen de boodschap immers juist over. Jaarlijks wordt een inspirerend schrijfthema meegegeven aan de hand van een speciaal onderwerp dat prima aansluiting vindt bij de identiteit van leeftijdsgenoten Dit centrale thema helpt ook bij het richting geven aan de onderlinge briefwisseling.

Klassenpost biedt een aantrekkelijke structuur om schrijfonderwijs op een effectieve manier te implementeren. Deze uitdagende briefwisseling bundelt op een aantrekkelijke wijze schrijfvaardigheid functioneel met andere taalleerdoelen en verpakt dit samen in één aansprekende lesactiviteit.

Deelnemen is heel eenvoudig
Deelnemende scholen ontvangen een kant en klare lesactiviteit met voor iedere leerling een compleet schrijfpakket inclusief een kwalitatief goede schrijfpen. Om mee te doen wordt een deelnametarief gevraagd. Het deelnametarief is bedoeld voor onder andere de realisatie, materialen en logistieke verwerking van Klassenpost. Pak samen met ons de pen op en word ook ons schrijfmaatje!

Ontdek jullie eigen mogelijkheden en vraag hier vrijblijvend om meer informatie