Klassenpost in het Voortgezet Onderwijs (VO)

Klassenpost is een betekenisvolle lesactiviteit die schrijf- en taalvaardigheid, inclusief een sociale verbondenheid bij alle leerlingen extra stimuleert. Deze boeiende onderlinge correspondentie richt zich speciaal op de onderbouw leerjaren van het voortgezet onderwijs.

Klassenpost werkt uitnodigend,  puur vanuit het perspectief en niveau van leerlingen zelf. Leerlingen ontdekken op een praktische manier, het belang van duidelijk schrijven inclusief taalvaardigheid. Een leesbaar handschrift inclusief juiste adressering van de briefenvelop brengen de boodschap immers juist over.

Klassenpost biedt een aantrekkelijke structuur om schrijfonderwijs op een effectieve manier te implementeren. Deze uitdagende briefwisseling bundelt op een aantrekkelijke wijze schrijfvaardigheid functioneel met andere taalleerdoelen, lezen, spreken en luisteren en verpakt dit in één aansprekende lesactiviteit.

Deelnemen is heel eenvoudig
Deelnemende scholen ontvangen een kant en klare lesactiviteit met voor iedere leerling een compleet schrijfpakket inclusief een kwalitatief goede schrijfpen. Om mee te doen wordt een deelnametarief gevraagd. Het deelnametarief is bedoeld voor onder andere de realisatie, materialen en logistieke verwerking van Klassenpost.

Pak samen met ons de pen op en word ook ons schrijfmaatje!

Ontdek jullie eigen mogelijkheden en vraag hier vrijblijvend om meer informatie.