Klassenpost in het Voortgezet Onderwijs (VO)

Jullie leerlingen ontdekken tijdens Klassenpost op een functionele manier het belang van duidelijk schrijven inclusief taalvaardigheid. Een leesbaar handschrift inclusief juiste adressering van de briefenvelop brengen de boodschap immers juist over. Met de hand schrijven, lezen, spreken en luisteren komen samenhangend effectief bij elkaar. Klassenpost vergroot de individuele woordenschat en sociale onderlinge interactie bij jullie leerlingen.

Jaarlijks wordt een inspirerend schrijfthema meegegeven aan de hand van een speciaal onderwerp dat prima aansluiting vindt bij de identiteit van leeftijdsgenoten Dit centrale thema helpt ook bij het richting geven aan de onderlinge briefwisseling. Klassenpost sluit optimaal aan bij de leerdoelen in het nieuwe curriculum.

Deelnemen is heel eenvoudig

Deze boeiende onderlinge correspondentie richt zich speciaal op de onderbouw in het voortgezet onderwijs. Bij aanvang van het schooljaar vormt deze speciale lesactiviteit een unieke doorkijk in de individuele taalvaardigheid van jullie (nieuwe) leerlingen. De lesactiviteit is overzichtelijk verdeeld over twee schrijfperioden en is prima te combineren met de eigen lesstof. Om mee te doen wordt een deelnametarief gevraagd. Het deelnametarief is bedoeld voor onder andere de realisatie, materialen en logistieke verwerking van Klassenpost. Deelnemende scholen ontvangen een kant en klare lesactiviteit met voor iedere leerling een compleet schrijfpakket inclusief een kwalitatief goede schrijfpen.

Pak samen met ons de pen op en word ook ons schrijfmaatje!

Ontdek jullie eigen mogelijkheden en vraag hier vrijblijvend om meer informatie