Leuk dat jullie als Internationale school interesse hebben om deel te nemen aan Klassenpost “Wie schrijft die blijft”. Tijdens de afgelopen edities hebben diverse scholen uit België, Duitsland Frankrijk en Curaçao deelgenomen aan deze boeiende correspondentie voor het Nederlands talig onderwijs. Ook deelnemende scholen uit Nederland zijn erg positief over het corresponderen met leerlingen op een school in het buitenland. Hierdoor ontstaat spontaan een extra stimulerende schrijfdynamiek.

Bijzonder om te ervaren dat duizenden leerlingen elkaar gelijktijdig een persoonlijke brief schrijven
Internationale scholen vinden het een waardevolle aanvulling op hun eigen taalonderwijs, speciaal vanuit de directe verbinding met andere Nederlandstalige leerlingen. Dit waren zowel scholen uit het basisonderwijs (PO) als ook uit het voortgezet onderwijs (VO) en het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO). Zelfs scholen waarbij de voertaal Duits, Frans of Papiamento is, hebben enthousiast deelgenomen aan deze onderlinge briefwisseling. Vanzelfsprekend ontvangen alle leerlingen een volwaardige persoonlijk met de hand geschreven brief in het Nederlands terug van hun buitenlandse schrijfmaatjes.

Klassenpost sluit optimaal aan op het curriculum van morgen

Klassenpost maakt een stimulerende taalrijke verbinding tussen met de hand schrijven inclusief lezen, spreken en luisteren en vergroot dit de individuele woordenschat. Met Klassenpost zijn leerlingen meer dan gemotiveerd en serieus bezig met een realistische correspondentie die echt aan iemand anders wordt gericht. De lesactiviteit is overzichtelijk verdeeld over een schrijfperioden van tweemaal twee weken en is eventueel prima te combineren met de eigen lesstof.

Samen maken we van Klassenpost “Wie schrijft die blijft” een Internationaal succes

Deelnemende scholen ontvangen een kant en klare lesactiviteit met voor iedere leerling een compleet schrijfpakket inclusief een kwalitatief goede schrijfpen. Elke leerling wordt verbonden met een eigen schrijfmaatje op een andere school. Kijk vooruitlopend voor inhoudelijke informatie ook op onze website op de pagina die aansluit bij de juiste onderwijsvorm waarmee jullie willen deelnemen.

Worden jullie ook ons schrijfmaatje

Graag willen wij meerdere scholen uit het buitenland motiveren om deel te nemen aan Klassenpost. De mogelijkheden willen wij graag met geïnteresseerde scholen voor het Nederlandstalig onderwijs individueel afstemmen. Op deze manier kunnen we de organisatorische en financiële consequenties voor een volledig schooljaar helemaal voor jullie in beeld brengen.

Deelnemen

Vanzelfsprekend komen we graag verder met jullie als geïnteresseerde buitenlandse school in gesprek om wensen en mogelijkheden zo optimaal mogelijk op elkaar af te stemmen.

Ontdek jullie eigen mogelijkheden en vraag hier vrijblijvend om meer informatie