Klassenpost in het Primair Onderwijs (PO)

Het breed inzetten op schrijfvaardigheid is goed voor de taalvorming en leer- en denkontwikkeling bij leerlingen in het PO. Klassenpost vergroot de individuele woordenschat en sociale onderlinge interactie. Deze Nederlandstalige correspondentie richt zich speciaal op de (gecombineerde) lesgroepen vijf tot en met acht van het basisonderwijs.

Samen schrijven is samen sparren, groeien en bloeien in taal

Leerlingen worden zich praktisch bewust van het belang en het plezier van schrijf- en taalvaardig zijn. Jullie leerlingen ontdekken tijdens Klassenpost op een functionele manier het belang van duidelijk schrijven inclusief taalvaardigheid. Een leesbaar handschrift inclusief juiste adressering van de briefenvelop brengen de boodschap immers juist over. Klassenpost werkt uitnodigend en puur vanuit het perspectief van leerlingen zelf.

Deelnemen is heel eenvoudig

Deelnemende scholen ontvangen een kant en klare lesactiviteit met voor iedere leerling een compleet schrijfpakket inclusief een kwalitatief goede schrijfpen. Om mee te doen wordt een deelnametarief gevraagd. Het deelnametarief is bedoeld voor onder andere de realisatie, materialen en logistieke verwerking van Klassenpost.

Pak samen met ons de pen op en word ook ons schrijfmaatje!

Ontdek jullie eigen mogelijkheden en vraag hier vrijblijvend omĀ meer informatie.