Europa

Leuk dat jullie als (Nederlandstalige) Internationale school binnen Europa overwegen om deel te nemen aan Klassenpost “Wie schrijft die blijft”. Tijdens de afgelopen edities hebben diverse scholen uit België, Duitsland en Curaçao deelgenomen aan deze boeiende Nederlandstalige schrijfcampagne.

Dit waren zowel scholen uit het basisonderwijs (PO) als ook uit het voortgezet onderwijs (VO). Zelfs scholen waarbij de voertaal Duits, Frans of Papiamento is, hebben deelgenomen aan deze Nederlandstalige schrijfcampagne. Deze scholen zijn allemaal zeer enthousiast en vinden het een waardevolle aanvulling op hun taalonderwijs, mede vanuit de directe taalverbinding met andere Nederlandstalige leerlingen.

Ook deelnemende scholen in Nederland zijn erg positief over het schrijven met leerlingen op een school in het buitenland. Hierdoor ontstaat spontaan een extra stimulerende dynamiek in de hele klas. Vanzelfsprekend ontvangen de leerlingen ook een volwaardige persoonlijk met de hand geschreven brief terug van hun buitenlandse schrijfmaatjes.

Graag willen wij meerdere Nederlandstalige scholen binnen Europa de ruimte bieden om deel te nemen aan Klassenpost. Daarvoor gelden per deelnemende school, afhankelijk van het land en aantal leerlingen, specifieke deelnametarieven en speciale logistieke processen.

De individuele mogelijkheden willen wij graag met geïnteresseerde scholen binnen Europa afstemmen. Op deze manier kunnen we de organisatorische en financiële consequenties voor een volledig schooljaar helemaal in beeld brengen. Kijk vooruitlopend voor inhoudelijke informatie ook op onze website op de pagina die aansluit bij de juiste onderwijsvorm.

We komen graag verder met geïnteresseerde scholen uit Europa in gesprek om wensen en mogelijkheden zo optimaal mogelijk op elkaar af te stemmen. Samen maken we van Klassenpost “Wie schrijft die blijft” een Internationaal succes!