Campagne

De campagne is per schooljaar verdeeld over een voorbereidingsperiode waarin de kinderen zich aan elkaar voorstellen. Daarna zijn er twee rondes dat leerlingen een brief schrijven aan hun eigen schrijfmaatje en twee momenten waarop de brieven worden ontvangen. Tijdens de campagneperiode kunnen leerkrachten Klassenpost op een eigen gewenst moment inplannen en combineren met de eigen lesstof. Als de uitvoering maar aansluit bij de vastgestelde processen van Klassenpost.

Tijdens één schooljaar worden leerlingen individueel verbonden met een eigen schrijfmaatje. In een klas ontvangen leerlingen een persoonlijk geschreven brief terug van allerlei verschillende schrijfmaatjes. Deze eigen schrijfmaatjes komen uit allerlei andere klassen, scholen, plaatsen en landen.

Diverse Nederlandstalige scholen uit het buitenland doen ook mee, waaronder België, Duitsland en Curaçao. Zo ontstaat er spontaan ook een extra spannend topografisch aspect. Hang de landkaart maar vast op in de klas om te ontdekken waarvandaan alle brieven komen.

Ieder schooljaar wordt een speciaal schrijfthema gekoppeld aan Klassenpost. Het uitgangspunt voor dit thema sluit naadloos aan bij onderwerpen die leeftijdgenoten aangaan en inspireren. De kant-en-klare campagne staat zo optimaal middenin de belevingswereld van leerlingen zelf.

Stap ook in de Taalrijke wereld van Klassenpost “Wie schrijft die blijft”