Buitenland

Leuk dat jullie als (Nederlandstalige) school in het buitenland overwegen om deel te nemen aan Klassenpost “Wie schrijft die blijft”. Tijdens de afgelopen edities hebben diverse scholen uit België, Duitsland en Curaçao deelgenomen aan deze boeiende Nederlandstalige schrijfcampagne.

Dit waren zowel scholen uit het basisonderwijs (PO) als ook uit het voortgezet onderwijs (VO). Zelfs scholen waarbij de voertaal Duits, Frans of Papiamento is, hebben deelgenomen aan deze Nederlandstalige schrijfcampagne. Deze scholen zijn allemaal zeer enthousiast en vinden het een waardevolle aanvulling op hun onderwijs vanuit de directe taalverbinding met andere Nederlandstalige kinderen.

Ook deelnemende scholen in Nederland zijn erg positief over het schrijven met kinderen op een school in het buitenland. Hierdoor ontstond spontaan een extra stimulerende dynamiek in de hele klas. Leerlingen ontvingen ook een volwaardige persoonlijk met de hand geschreven brief terug van hun buitenlandse schrijfmaatje.

Graag willen wij meerdere scholen in het buitenland de ruimte bieden om deel te nemen aan Klassenpost. Daarvoor gelden per deelnemende school specifieke deelnametarieven en speciale logistieke processen. De individuele mogelijkheden willen wij graag met geïnteresseerde scholen in het buitenland afstemmen. Op deze manier kunnen we de organisatorische en financiële consequenties voor een volledig schooljaar volledig in beeld brengen.

Gebruik het informatieformulier om jullie interesse om deel te nemen aan Klassenpost kenbaar te maken. We komen graag met jullie in gesprek om wensen en mogelijkheden zo optimaal mogelijk op elkaar af te stemmen. Samen maken we van Klassenpost “Wie schrijft die blijft” een succes!