Campagne

Tijdens één schooljaar worden leerlingen individueel verbonden met een eigen schrijfmaatje. Klassikaal ontvangen kinderen een persoonlijk geschreven brief terug van hun schrijfmaatjes vanuit allerlei andere scholen. Ook doen er diverse Nederlandstalige scholen uit het buitenland mee, waaronder België, Duitsland en Curaçao. Zo ontstaat er spontaan ook een extra spannend topografisch aspect.

De ruim opgezette campagneperiode maakt het voor leerkrachten optimaal mogelijk om een passend eigen schrijfmoment te bepalen. Daarmee is de schrijfcampagne eenvoudig in te zetten als boeiende en leerzame aanvullende lesactiviteit. Docenten ontvangen jaarlijks een kant-en-klaar deelnamepakket met onder andere briefpapier, briefenvelop een schrijfonderwerp inclusief een goede schrijfpen.

Ieder schooljaar wordt een speciaal schrijfthema gekoppeld aan Klassenpost. Het uitgangspunt voor dit thema sluit naadloos aan bij onderwerpen die kinderen aangaan en inspireren. De campagne staat zo optimaal middenin de belevingswereld van kinderen zelf.