Deelnemen VO

Klassenpost in het Voortgezet Onderwijs

Klassenpost biedt het voortgezet onderwijs aan het begin van elk nieuw schooljaar een boeiende taalactiviteit. De schrijfcampagne richt zich speciaal op de onderbouwleerjaren in het voortgezet onderwijs. Scholen kunnen zelf kiezen met welke leerjaren zij willen deelnemen.

Tijdens de campagneperiode van één week kunnen docenten de lesactiviteit op een eigen gewenst moment in die week plannen. Daarnaast is er extra ruimte ingepast in de logistieke verwerking om eventueel afwezige of zieke leerlingen de ruimte te bieden om ook hun eigen brief te kunnen schrijven. Tijdens deze onderlinge correspondentie zijn leerlingen meer dan enthousiast en serieus bezig met een echte realistische schrijfopdracht.

Bij aanvang van ieder nieuw schooljaar vormt deze aansprekende lesactiviteit een unieke momentopname als onafhankelijke doorkijk in de individuele taalvaardigheid. In het bijzonder voor de brugklassen is een dergelijke functionele lesactiviteit een waardevolle toevoeging.

Schema

Klassenpost is tijdens een schooljaar verdeeld in een schrijfronde en ontvangstmoment:

  • schrijfronde: maandag 13 tot en met vrijdag 17 november (week 46-2017)

Deelnametarief

Om mee te doen wordt een deelnametarief gevraagd. Het deelnametarief is bedoeld voor de realisatie, materialen en logistiek van Klassenpost. Denk hierbij onder andere aan de organisatie van de campagne inclusief het ontwerp, drukken, samenstellen en verzenden van de kant en klare deelnamepakketten aan de scholen en het uiteindelijk versturen van de door leerlingen geschreven brieven.

Pen cadeau

Speciaal is de kwalitatief hoogwaardige pen die leerlingen gratis ontvangen in het schrijfpakket bij aanvang van de schrijfcampagne. Dit is een Pilot Super Grip pen. Deze goed in de hand liggende en schrijvende pen kenmerkt zich door een rubberen gripzone en is navulbaar. Deze waardevolle pen motiveert nog eens extra onze slogan: “Wie schrijft die blijft”. De pen heeft een winkelwaarde van circa € 2,00.

Meer informatie

Indien jullie interesse hebben om deel te nemen, maar nog enkele vragen hebben, gebruik dan het informatieformulier.

Stap ook in de Taalrijke wereld van Klassenpost “Wie schrijft die blijft”