PO

Word ook ons schrijfmaatje!

Klassenpost biedt het primair onderwijs een taalrijke en betekenisvolle lesactiviteit. De schrijfcampagne richt zich speciaal op de (gecombineerde) lesgroepen vijf tot en met acht. Scholen kunnen zelf kiezen met welke van deze leerjaren zij willen deelnemen.

Gedurende één schooljaar worden leerlingen individueel verbonden met een eigen schrijfmaatje. Klassikaal ontvangen leerlingen een persoonlijk geschreven brief terug van hun schrijfmaatjes vanuit allerlei andere scholen. Ook doen er diverse Nederlandstalige scholen uit het buitenland mee, waaronder België en Curaçao. Zo ontstaat er spontaan ook een extra spannend topografisch aspect.

Ieder schooljaar wordt een speciaal schrijfthema gekoppeld aan Klassenpost. Het uitgangspunt voor dit thema sluit naadloos aan bij onderwerpen die leeftijdgenoten aangaan en inspireren. De campagne staat zo optimaal middenin de belevingswereld van leerlingen zelf.

Tijdens de campagneperiode kunnen leerkrachten Klassenpost op een eigen gewenst moment inplannen en combineren met de eigen lesstof. Als de uitvoering maar aansluit bij de vastgestelde vervolgprocessen van Klassenpost. Daarnaast is extra ruimte ingepast tijdens de logistieke verwerking om eventueel afwezige leerlingen alsnog de ruimte te bieden een brief te schrijven aan hun eigen schrijfmaatje.

Procesverloop

De campagne is per schooljaar verdeeld over een voorbereidingsperiode en twee schrijfrondes inclusief twee momenten waarop de brieven worden ontvangen. Voor aanvang van de campagne ontvangen de deelnemende scholen voor iedere leerling de kant en klare schrijfpakketten inclusief een handige archiefdoos.

Deelnametarief

Om mee te doen wordt een deelnametarief gevraagd. Het deelnametarief is bedoeld voor de realisatie, materialen en logistieke verwerking van Klassenpost. Denk hierbij onder andere aan de organisatie, drukwerk, samenstellen en verzenden van de kant en klare deelnamepakketten aan de scholen en het uiteindelijk versturen van de geschreven brieven.

Schrijfpakket

Het kant-en-klare schrijfpakket bestaat voor een schooljaar uit:

  • Leuke persoonlijke bewaarenvelop
  • blanco schrijfpapier met goed schrijfgerei
  • tweemaal een briefenvelop inclusief frankering
  • schrijfopdracht en adresgegevens van een schrijfmaatje

Pen cadeau

Speciaal is de kwalitatief hoogwaardige pen die leerlingen als motiverend cadeau ontvangen in het schrijfpakket. Dit is een Pilot Super Grip pen. Deze goed in de hand liggende en schrijvende pen kenmerkt zich door een rubberen gripzone en is navulbaar. Deze waardevolle pen onderstreept nog eens extra onze slogan: “Wie schrijft die blijft”. De pen heeft alleen al een winkelwaarde van circa € 2,00.

Tip

De opzet van Klassenpost is ook uitermate geschikt voor studenten van de PABO of Klassenassistenten om als eigen lesactiviteit uit te voeren. Er is voldoende vrijheid om er een geheel eigen invulling aan te kunnen geven als stageopdracht.

Meer informatie

Indien jullie interesse hebben om deel te nemen of nog enkele vragen hebben, gebruik dan het informatieformulier.

Stap ook in de Taalrijke wereld van Klassenpost “Wie schrijft die blijft”