Deelnemen PO

Klassenpost in het Primair Onderwijs

Klassenpost biedt het primair onderwijs tweemaal per schooljaar een uniek lesmoment. Tijdens deze onderlinge correspondentie zijn leerlingen meer dan enthousiast en serieus bezig met een echte realistische schrijfopdracht.

Scholen kunnen zelf kiezen met welke leerjaren zij willen deelnemen. Klassenpost richt zich speciaal op de (gecombineerde) lesgroepen vijf tot en met acht. Tijdens de campagneperiode van tweemaal één week kunnen leerkrachten de lesactiviteit op een eigen gewenst moment in die week plannen. Daarnaast is er extra ruimte ingepast in de logistieke verwerking om eventueel afwezige of zieke leerlingen de ruimte te bieden om ook hun eigen brief te kunnen schrijven.

Schema

Klassenpost is in een schooljaar verdeeld over twee schrijfrondes en tweemaal een ontvangstmoment:

  • eerste schrijfronde: maandag 13 tot en met vrijdag 17 november week 46-2017
  • tweede schrijfronde: maandag 12 tot en met vrijdag 16 maart week 11-2018

Tip

De opzet van Klassenpost is ook uitermate geschikt voor studenten van de PABO of Klassenassistenten om als eigen lesactiviteit uit te voeren. Er is voldoende vrijheid om er een geheel eigen invulling aan te geven.

Deelnametarief

Om mee te doen wordt een deelnametarief gevraagd. Het deelnametarief is bedoeld voor de realisatie, materialen en logistiek van Klassenpost. Denk hierbij onder andere aan de organisatie van de campagne inclusief het ontwerp, drukken, samenstellen en verzenden van de kant en klare deelnamepakketten aan de scholen en het uiteindelijk tweemaal versturen van de door leerlingen geschreven brieven.

Pen cadeau

Speciaal is de kwalitatief hoogwaardige pen die leerlingen gratis ontvangen in het schrijfpakket bij aanvang van de schrijfcampagne. Dit is een Pilot Super Grip pen. Deze goed in de hand liggende en schrijvende pen kenmerkt zich door een rubberen gripzone en is navulbaar. Deze waardevolle pen motiveert nog eens extra onze slogan: “Wie schrijft die blijft”. De pen heeft een winkelwaarde van circa € 2,00.

Meer informatie

Indien jullie interesse hebben om deel te nemen, maar nog enkele vragen hebben, gebruik dan het informatieformulier.

Stap ook in de Taalrijke wereld van Klassenpost “Wie schrijft die blijft”